Rakennesuunnitelma tuo Ylöjärvelle lisää elinvoimaa

”Rakennesuunnitelma tuo kaupunkiseudulle elinvoimaisuutta sillä, että työllisyys lisääntyy kasvavan asuntotuotannon kautta, joukkoliikenteen infran rakentamisen avulla, työpaikkoja keskittämällä ja keskuksissa lisäämällä asianmukaisia kävely- ja pyöräilyreittejä. Nämä tukevat seudun asukkaiden hyvinvointia, työllisyyttä, liikkuvuutta ja koko seudun elinvoimaisuutta”, Ylöjärven kaupunginhallituksen puheenjohtaja Katja Luojus kertoo.

”Ylöjärven osalta painopisteeksi on nousemassa Mäkkylä-Teivaala alueen kehittäminen lähipalvelukeskuksena. Joukkoliikenneyhteyksien kehittäminen pitkällä aikavälillä sekä maantiellä että raitiotiellä on Ylöjärven kannalta hyvä asia. Hienoa on, että suunnitelmiin on saatu Valtatie 3:n kehittäminen Ylöjärvi-Hämeenkyrö välille jo vuosille 2015-2020.”

”Ylöjärven väestö tulee kasvamaan ja tätä ajatellen on suunniteltu yli 6 000 uutta asuntoa. Haastetta on, miten palvelut turvataan asukkaille, mutta haasteisiin on aikaa vastata tällä aikajänteellä.”

”Vesihuoltoon liittyvät suunnitelmat ovat käynnissä ja yhteisen vuosihuollon järjestäminen seutukunnallisesti on todella tärkeää Ylöjärven kannalta. Seudullisesti tulisi kehittää myös Tampere-Pirkkalan lentoasemaa, erilaisia tukipalveluja voisi yhdistää seudullisesti sekä tietysti suuria seudullisia yhteistyömuotoja tulee sote-järjestämislain puitteissa.”