Rakennesuunnitelma auttaa Nokiaa kasvamaan hallitusti

”Vaikka rakennesuunnitelma ei olekaan oikeusvaikutteinen kaava, eikä kuntia juridisesti sitova asiakirja, niin sillä kuitenkin saadaan esitettyä seudun yhteinen näkemys lähivuosikymmenien kehityksestä”, Nokian kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arja Laitinen kertoo.

”Rakennesuunnitelman avulla voidaan osoittaa selkeästi kuntien tavoitteet maakuntakaavoitukseen, jonka kautta maankäytönohjaukseen saadaan oikeusvaikutusta. Nokialla lisäkasvua suunnataan erityisesti kahdelle aikaisemmalle pääkasvualueelle, eli Harjuniittyyn ja keskustaan.”

”Nokialle esitetään uutta lähijunaseisakkeen paikkaa väestöltään kasvavaan Harjuniittyyn, ja suunnitelmaan on nyt sisällytetty kohteina Siuron lähipalvelukeskus ja Linnavuoren työpaikka-alue. Rakennesuunnitelmaan voisi vielä sisällyttää Etelä-Nokian lähipalvelu- ja virkistysalueena.”

”Nokian alueelle on kaavailtu kaikkiaan noin 4 700 uutta työpaikkaa. Kolmenkulman alue on erittäin merkittävänä työpaikka-alueena huomioitu rakennesuunnitelmassa”, Laitinen muistuttaa.